Begin je de 17 iconen hieronder al te herkennen? Wat betekenen ze?
In 2015 engageerde België zich er samen met meer dan 190 andere landen toe om 17 Duurzame Ontwikkelings-doelstellingen te realiseren tegen 2030.
Het plan is ambitieus. Gezonde oceanen, voldoende gevarieerd voedsel voor iedereen, gelijkheid tussen mannen en vrouwen, geen armoede meer en minder ongelijkheid zijn slechts enkele van de uitdagingen die ze aangaan. Ook in onze eigen achtertuin liggen uitdagingen. Zo moet onze manier van produceren en consumeren een pak duurzamer en krijgen onze politici de opdracht om de doelstellingen op te nemen in alle aspecten van hun beleid, zowel in de gemeenten als nationaal en internationaal. De wereld wordt in 2030 een betere plek. Voor iedereen. Als de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen helemaal worden gerealiseerd, tenminste.
In een klein uurtje probeert Bernard Dumoulin van de dienst Lokaal-Mondiaalbeleid van de gemeente Herent u te gidsen doorheen de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen. Hij fileert ze op hun sterke én zwakke kanten. Wat zijn ze? Vanwaar komen ze? Wat is de bedoeling en het belang ervan? En wat hebben ze met mij en mijn organisatie te maken.
Dinsdag 20 februari 2018 20 uur
Centrum De Maeseneer
Wijgmaalsesteenweg 15
3020 Herent
gratis inkom | contact: dod@kontrarie.be
Een organistie van Strijdkoor Kontrarie en de GROSH Gemeentelijke Raad voor OntwikkelingsSamenwerking Herent