Solidariteitskoor Kontrarie Herent

Benefietconcert - Koerdische Kinderen - 02 02 2020

affiche

Koerdische kinderen op de vlucht

De oorlog in Syrië is nu al 9 jaar bezig. Turkije bezet het Koerdisch kanton Afrin in het Noord-Westen van Syrië sinds maart 2018. Afrin had meer dan 150.000 vluchtelingen uit andere streken van Syrië opgevangen. De bezetters stelen en moorden. Afrin is nog altijd een wetteloos en onveilig oord. Internationale delegaties en hulporganisaties ngo’s komen er niet. Koerden vluchtten naar Al Shahba in de buurt van Aleppo en zitten nu tussen twee vuren: Turkije en het regime van Syrië. Door de ongezonde levensomstandigheden verspreiden zich langdurende ziektes. Op weg naar Aleppo voor medische hulp stierven kinderen aan checkpoints. Door de oorlog werken er geen scholen. Toch proberen vrijwilligers les te geven.

In oktober 2019 viel Turkije, met de hulp van islamitische milities, de rest van Noord-Syriė aan, na de terugtrekking van de USA-troepen. Zo is de situatie in Syriė nog meer verward geworden. Met de opbrengst van dit benefiet concert willen we via plaatselijke organisaties zorgen voor kleding, voedsel en geneesmiddelen voor Koerdische kinderen op de vlucht in Al Shahba. Wie niet kan komen naar het concert, kan toch het goede doel steunen met een bijdrage op de rekening BE45 9730 8976 9389 van Hevi met als melding ‘Koerdische kinderen op de vlucht’.

Strijdkoor Kontrarie

We geloven in de kracht van muziek, waarmee we mensen wakker schudden en een verschil maken in het werken aan een betere wereld.

Met liederen uit de hele wereld brengen we een boodschap:

  • liederen van wie klein gehouden wordt: zij getuigen van fierheid en veerkracht.
  • liederen tegen oorlog en voor vrede, voor een gastvrije en multiculturele samenleving, tegen overconsumptie en voor een gelijkwaardig leven voor iedereen

Koerdische muziekgroep Nojin (Nieuw Leven)

De Belgisch-Koerdische muziekgroep Nojin brengt traditionele Koerdische liederen over vreugde en verdriet, over liefde, verlangen naar vrijheid, heimwee naar het vaderland. Koerdische muziek gebruikt meer toonladders dan Westerse muziek. Dit maakt de Koerdische muziek gevarieerder. De leden van Nojin zijn blij hun muziek te kunnen delen. Zo maken zij hun droom waar: zich bekend maken bij niet-Koerden, samenwerken en leven met andere gemeenschappen en culturen.

Zondag 2 februari 2020 om 16u

Sint-Joriskerk, Leuvensestraat, Sint-Joris-Weert

Na het concert: drank en Koerdische hapjes

Kaarten: in voorverkoop: € 12, aan de ingang: € 15

Bestellen met een mail naar: info@kontrarie.be

landkaart


Last update: 07/01/2020 12:00
Generated in: 0.485 msec